Tárczay Felicides bűnlajstroma

A politikai rendőrségen ma fejezték be Tárczay Felicides Román kihallgatását. Elmondotta, hogy mikor Mihályi községbe tette át székhelyét, ahol a nyolcadik hadsereg ruharaktára, valamint a kitelepült tűzoltók és mentők anyagszerraktára volt, hogy ezeket a raktárakat a nyilas banditák segítségével kirabolta és az anyagokat élelmiszerre próbálta becserélni.

Kiderült vallomása során, hogy a Magyar Nemzeti Bank aranykészletét szállító vonatot megtámadó nyilas bandának parancsnoka ő volt. A nyilasok csak fejenként tíz aranyóra kiosztása után álltak el a vonat teljes kifosztásától. Beismerte, hogy „kirívó magatartásáért” még a nyilasok is megfedték és ekkor, hogy a „nemzetvezető” kegyeiből ki ne essék, lelkesen szervezte a környéki fiatalságot és leventepuskákkal felfegyverkezve hajtotta őket az első vonalba. Később Ausztriába húzódott nyilas bandájával együtt, ott tovább folytatta a propagandát.

Szóbakerült kihallgatása során az is, hogy a zsidószármazású magyar olimpikonokat miért üldöztette a halálba? Azt hangoztatta, hogy ő is csak parancsra cselekedett, neki semmi kifogása nem volt az olimpikonok ellen, „bár azok csökönyösen ragaszkodta ósdi elveikhez és nem tudták megérteni az ú európai nemzeti szocialista gondolatot.”