Egy könnyelmű döntetlen után győztek jégkorongozóink Bécsben

BKE – WEV 4:4 (2:0, 2:1, 0:3)
BKE – EKE 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)


Tizennégy órás fárasztó utazás után érkezett meg a Ferencváros – BKE vegyes jégkorongcsapat Bécsbe. Első mérkőzésére hétfőn este kerül sor a Wiener Eislaufgemeinschaft feldíszített pályáján. Zsúfolt nézőtér előtt így állt fel a két csapat:

BKE – FTC:
Hircsák dr. – Goszleth, Miklós dr. – Elek, Tele, Ott, Csere: Hárai, Endrei II. Gergely,
Wiener Eislauf Verein: Ördögh – Rammer Engel – Freistritzer, Stanek, Wasservogel, Csere: Satek, Travnicek.

Heves magyar támadásokkal kezdődik a mérkőzés. Hosszú ideig szorongatnak a mieink, de a lövésekkel késlelkednek. Végül is Tele a hálóba talál. 1:0. Az utolsó percben Miklós egy szép lefutás után újabb gólt szerez. 2:0.

A második harmadban kiegyenlítettebbé válik a játék. Nagy az iram. Stanek váratlan gólt szerez, de erre Miklós, majd Tele „válaszol. 4:1. A harmadik harmadban a mieink könnyelműsködnek. A fedezéseket kissé könnyelműen veszik és a heves iramban rohamozó osztrákok Stanek, majd Wasservogel révén javítanak. 4:3.

Egy perccel a befejezés előtt hatalmas lesről fut el Wasservogel – a magyar Minder Rezső, az egyik játékvezető „engedte” el – és átadását Freistritzer belövi. 4:4. Hircsák tiltakozik, majd levonulni készül. Egy pár néző berohan, valaki ellöki Hircsákot, ugyanaz a valaki rövidesen a „jégbe harap”. – Aztán lecsillapodnak a kedélyek…

Nyilatkozatok
:
Miklós dr.: Leálltam, nem hittem volna, hogy ilyen hatalmas lest elenged a játékvezető.

Tele: Kissé könnyelműek voltunk a végén. Nem szabad lett volna rohamoznunk, hanem okosan tartanunk kellett volna az eredményt.