Elhangzottak a védbeszédek a deportáló triumvirátus tagjai felett

Zsúfolt padsorok előtt reggel 9 órakor nyitotta meg Jaross- Endre- Baky tárgyalását Jankó Péter tanácselnök. A bűnper utolsó tanúját, Argalás Lajost, szólította maga elé, aki a zsidórendeletek megszületéséről beszélt. Azután bizonyítási indítványok hangzottak el, majd Matiszfalvy István dr. népügyész kezdte meg hatalmas vádbeszédét. A közönség döbbent csöndben hallgatta a népügyész szavait. Könny ült a szemekben, amikor Matiszfalvy István dr. a deportáló triumvirátus gazságairól beszélt.

- Ma már világosság derült arra az elvetemedett társaságra – mondotta – amely a müncheni kiskocsmák italtól és szenvedélyektől telített helyiségeiből kiindulva, egy mániákus őrült világhódító rögeszméje alapján rombadöntötte a világot. Dante képzelete eltörpül ennek a társaságnak műve mögött. Dante Infernója nem tudott olyan képeket rajzolni, mint Jaross, Baky és Endre, akik világgá kiáltották, hogy emberek öljetek, gyilkoljatok, pusztítsatok, döntsétek romba a világot!

Hatalmas tapssal fogadja a közönség a nagyhatású vádbeszédet, majd dr. Ujhelyi Szilárd politikai ügyész emelkedett szólásra.
A három védő beszédére a késő délutáni órákban kerül sor, amelyek áthúzódnak a holnapi napra is.