Ma tárgyalja a statáriális bíróság a Márfi-féle gyilkos gengszterbanda ügyét

A Kis Ujság számolt be elsőnek annak a rablógyilkos bandának letartóztatásáról, amely hónapok óta veszélyeztette a főváros és környéke élet- és vagyonbiztonságát.

A rendőrség bravúros nyomozás után elfogta Binder László, Márfi József és Görcsi Sándor foglalkozásnélküli egyéneket, akikről kiderült, hogy bűnszövetkezetbe tömörültek és elhatározták, hogy fegyvereket szereznek és ezek segítségével hajtják végre rablásaikat.

November elsejétől kezdve több mint ötven betörést, rablást, lopást követtek el. Binderék elfogásával sikerült a bűnszövetkezet többi tagját is letartóztatni.

A banditáknál géppisztolyokat, rendőrségi karszalagokat és raktárukban óriási mennyiségű rablott holmit találtak. A rablóbanda tagjai számos gyilkosságot ismertek be. A bűnszövetkezet tagjai között két nő is volt. Márfi József géppisztollyal védekezett, a rendőrség viszonozta a tüzet, Márfi megsebesült és meghalt.

A rendőrség a bűnszövetkezet tagjait átadta az államügyészségnek, amely a banditákat a rögtönítélő bíróság elé állította.

Ma reggel kilenc órakor összeült a statáriális bíróság és felelősségre vonja a gengszter-társaságot.