Szolnok - Vienna 2:1 (1:1)

Megérdemelten nyert Szolnok

Szolnok, 2500 néző – Vezette: Virág

A Vienna több változtatást eszközölt csapatán. A Szolnokban pedig szerepelt Kispéter és Csabai, akinek a részére játékengedélyt kértek erre a mérkőzésre.

A két csapat így állt fel:
Vienna: Raftl – Kaller, Bartolt – Homola, Sabaditsch, Mrazek – Stritich, Decker, Fischer, Tratsch, Lechner.
Szolnok: Horváth – Pomázi, Balla – Csabai, Kispéter, Selmeczi – Szántó, Dobos, Kolláth, Varga, Korom.

A sáros talaj ellenére is pompás játék alakul ki. Szántó, majd Kolláth lövését védi Raftl. Decker mellé lő. A 15 percben Decker az üres kapu mellé lő. A 21. percben Kolláth kilép, de döntő helyzetben – elcsúszik.

Sorozatos támadások után a 34. percben a Vienna támad. Csabai hibáz. Fischer szökteti Stritichet az a kifutó Horváth mellett közelről gólt lő. 1:0 a Vienna javára.

A Szolnok viharosan rohamoz. A 40. percben szép összjáték után Szántó az ötös sarkáról bombáz a kapuba. 1:1. Varga újabb gólját les címén nem adja meg a játékvezető.

A II. félidőben is inkább a Szolnok támad, a bécsi védelemnek gyakran nyílik alkalma, hogy tudását bemutassa. A 23. percben Korom szögletét Dobos a balsarokba fejeli. 2:1. Az utolsó percekben is sokat támad a hazai csapat.

Egy kis bírálat:
A sáros talajon nem volt nagy játék, de az iram végig kielégített. A szolnokiak egygólos győzelme minden tekintetben igazságos.
A mezőny legjobbja Kispéter volt. Kitűnt még Varga és Kolláth illetve Raftl, Sabaditsch és Mrazek.