A magyar asztalitenisz válogatott súlyos veresége Pozsonyban

Szlovákia – Magyarország 5:0

Szombaton este nagyszámú közönség előtt játszották le Pozsonyban a szlovák-magyar asztali tenisz válogatott mérkőzést. A két válogatott legutóbbi találkozója, a Duna Kupa döntőjében, 5:4-es magyar győzelmet hozott sokáig emlékezetes izgalmas küzdelem után.

Azóta a magyar csapat gyengült: elmentek a Harangozó-testvérek, a szlovák válogatott viszont megerősödött Stipek-kel, a csehek egyik legjobbjával. Aki ismeri a csehszlovák asztali teniszsport mai színvonalát, az nem adott esélyt a magyar válogatottnak. Ilyen katasztrofális vereségre azonban senki sem számított! A magyar csapat egyetlen szettet nyert meg a szlovák csapat ellen...

Marinko – Sidó 23:21, 21:11, Tokár – Kóczián 21:16, 21:10, Stipek – Soós 18:21, 21:7, 21:19 (itt csak a szerencse döntött), Marink – Kóczián 21:9, 21:16. Stipek – Sidó 24:22, 21:16.

A magyar játékosok több mérkőzésből álló vidéki portyára utaztak Pozsonyból, ahová valószínűleg csütörtökön térnek vissza és újabb mérkőzésre állnak ki. Pozsonyból a szlovák válogatottal együtt utaznak Budapestre a magyar asztali teniszezők az ottani visszavágó mérkőzésre.

Szó van arról is, hogy a szlovák versenyzőkkel a prágai játékosok: Vana, Slar és Andreadis is Pestre jönnek. Ebben az esetben szombaton délután a Sportcsarnokban magyar-szlovák válogatott találkozót, vasárnap délelőtt pedig a prágaiak bevonásával egyéni versenyt rendeznek.