Ferencváros – Szolnok 2:1 (2:0)

Csak játszadozott a Fradi…

Üllői-út, 8000 néző – Vezette: Várszegi
A Ferencváros Mike nélkül készülődik.
– Nincs formában a középcsatár – indokolja Nádas elnök.

A két összeállítás:
Ferencváros: Csikós – Rudas, Onódy –Sárosi III., Kéri, Lakat – Sipos, Kubala, Sárosi dr., Hernádi, Bíró.
Szolnok: Horváth – Ecseki, Bozóki – Selmeczi, Dobos, Nagy – Szántó, Korom, Kollath, Varga, Pintér.

Az első negyedórában a Szolnok a veszélyesebb, Pintér szögletét Csikós remekül öklözi. A 14. percben Sipos jól cselezget, aztán Sárosi dr. elé ad. A középcsatár nagy lövést küld a jobb sarokba. 1:0 a Ferencváros javára.

A hazaiak fölénye állandósul. Hernádi nagy lövését Horváth pompásan védi. Szántó elfut, de Rudas káprázatos gyorsasággal beéri és szereli. A 22. percben Bíró lesről indul, beadását Ecseki merőlegesen felrúgja. A lehulló labdát Sárosi dr. hanyatt fekve a jobb sarokba lövi. 2:0.

Nagyszerű csatárteljesítmény volt! A gól után Kolláth labdáját Korom tiszta helyzetben elvéti. A félidő utolsó érdekes mozzanata: Sipost Bozóki felvágja. A szabadrúgást Sárosi III. a sorfal fölött okosan íveli, a kapufa azonban ment.

A II. félidő ferencvárosi rohamokkal indul. Egymásután négy szöglet jelzi a zöld-fehérek fölényét, de csatáraik megelégszenek a gólhelyzetek előkészítésével. A szolnoki védelem nagy munkában van. A 23. percben Rudas könnyelműsködése nagy helyzetet nyit Pintér előtt, de a szélső közeli lövését Csikós védi.

A Ferencváros mezőnyfölénye óriási. A 35. percben Selmeczi előrevág egy labdát. A ferencvárosi védelem állva marad, Csikós és Varga indul a labdára. Csikós éri el előbb, de lábban akar menteni és lyukat rúg. Varga nyugodtan lő az üres kapuba. 2:1.

Az utolsó percekben kiegyensúlyozott játékot látunk.
Szögletarány: 11:5 (4:4) a Ferencváros javára.

Nyilatkozatok:
Urbancsik Gábor (Ferencváros): A gólokkal adósak maradtunk…
Somlai Rezső (Szolnok): Az egyik pontot megérdemeltük volna.