Fordított világ! Pfeiffer Zoltán államtitkár álma...(Ludas Matyi)

Nagyszabású demokrata összeesküvést lepleztek le

Megdöbbentő demokrata akciókról rántotta le a leplet a reakció ébersége. A szervezkedés méretei sokkal nagyobbak, semhogy türhetők lennének. Megállapítható, hogy a demokrácia egyre merészebb mozgolódásaiért számos közhivatalunk vezetője is felelős, mert erélytelenségük következtében egyre több demokrata furakodott be a régi kipróbált reakciós köztisztviselők soraiba. Most aztán tessék, itt az eredmény. Egymást érik a reakcióellenes merényletek szerte az országban.

Brillkel Tropp krétai különítménye

A nyomozás legújabb adatai szerint a merényletek sorozatát Brinkel Tropp Jenő úgynevezett „krétai különítménye” indította el. Az elszánt csoport tagjai az éji homályban végigjárták a várost és krétával efféle izgató jelszavakat firkáltak az eszpresszók falaira: „Halál a feketézőkre!” „Le a reakcióval!”
A merénylők felgöngyölítése során világosság derült egy elszánt demokrata puccsra is. Bizalmas bejelentés alapján leleplezték a fasiszta sajtótermékek beszolgáltatását ellenőrző szervek egyik közegét, aki a sok prolongált terminustól türelmét vesztve el akart kobozni egy „Mein Kampf”-ot. Mint vallomásából kiderült, az volt a terve, hogy nem vár az újabb beszolgáltatási terminusra, hanem elkobozza a könyvet és elégeti. A kultuszminisztérium Hóman emlékalapjának ügygondnokai még idejében közbeléptek és megakadályozták a vandál merénylet végrehajtását.

A Markó fantomjai a Ranolder fivérek

Reakcióellenes merényletek középpontjába kerültek a fogházak is. Egy álarcos csoport a napokban megrohanta a gyűjtőfogház konyháját azzal a galád szándékkal, hogy a nyilas foglyok menüjéből a rántottcsirkét és túrósrétest kicserélje babfőzelékre és kukoricamáléra.
Sötét tervüket nem sikerült végrehajtaniok, a fogházigazgatóság a helyén volt. Mi az, hogy volt? Ma is a helyén van.
Hasonló merénylet játszódott le a markó-utcai fogházban is, ahol a Markó fantómjai a Ranolder-fivérek titokban sóletet csempésztek be az éhező fegyőröknek.
Pfeiffer Zoltán igazságügyi államtitkár, a börtönügyek vezetője széleskörű vizsgálatot rendel el annak megállapítására, kinek a mulasztása folytán sérthették meg a Ranolder-fivérek a fogházszabályzatot, amely szigorúan előírja, hogy az őrök etetése tilos!

Merénylet Budapesti romjai ellen

A Krétai különítmény és a Ranolder-fivérek kihallgatása folyik.
Lapzártakor jelentik, hogy újabb merényletről szereztek tudomást az illetékesek. Egy rohammunkás csoport az éjszaka leple alatt fel akarta építeni Budapest romházait. Az újjáépítési minisztérium éber vezetői a példátlan merénylet tervét idejekorán észrevették és meghiúsították.

Hidvéghy Ferenc