Tömegverekedés az Oktogonon a győri autóbusz utasai és a MÁVAUT-tisztviselők között

Kedden a délutáni órákban nagy botrány játszódott le az Oktogon-téri Mávaut pavilonjában. Az autóbusz jegykiosztó helyiségében nagy tömeg várakozott a déli autóbuszokra, közöttük többen méltatlankodtak, hogy csak protekciósok jutnak autóbuszjegyhez.

A tisztviselők és az utazásra váró közönség között mind élesebb szóváltás támadt, amely mindaddig folytatódott, ameddig a győri autóbusz meg nem állt a Mávaut helyisége előtt. Azok a szerencsések, akik jegyhez jutottak, kilódultak az utcára, majd elhelyezkedtek a hatalmas autóbuszban. A tömeg nyomban megállapította, hogy még igen sok férőhely van a kocsiban, ennek ellenére a tisztviselők megtagadták a jegyek kiadását. Többen hangos kifakadásokkal illették a Mávaut Oktogon-téri kirendeltségét, mire a tisztviselők közül többen nekitámadtak a zúgolódóknak, egyeseket összevertek, úgyhogy a tömegnek kellett közbevetnie magát, hogy megvédjék társaikat.

A botrány egyre nagyobb méreteket öltött. Egy gomolyagban feküdtek az emberek. Verték-püfölték egymást. Már negyedóráig tartott a közelharc, amikor rendőrök érkeztek és véget vetettek a verekedésnek.

Kiderült, hogy az egyik győri utast – aki nem jutott jegyhez – annyira összeverték, hogy orvosi segítséget kellett igénybe vennie. Az igazoltatás során újabb hangos jelenetek játszódtak le. Az utasok – közöttük egy ismert operaénekes – elmondották, hogy napról-napra botrányok vannak a jegyelosztás körül. Hangoztatták, hogy különös játék folyik a jegykiadásnál. Nem a jelentkezés sorrendjében adják ki a jegyeket, protekciózás folyik és így a közönség felháborodása nem ritkán zajos kitörésekre ad alkalmat.

Jó lenne, ha a Mávaut vezetősége rendet teremtene portáján s vizsgálatot indítana: mi igaz a vádakból?