Letartóztatták Rommel magyar munkatársát Almássy Lászlót

A politikai rendészeti osztály befejezte a nyomozást Almássy László, az ismert térképész, Afrika-utazó és sportrepülő ellen. A nyomozás során megállapították, hogy Almássy László Afrikában szerzett utazásainak tapasztalatait a német hadsereg rendelkezésére bocsátotta.

1939-ben a honvédség kötelékébe lépett és a Nemzeti Repülőalap országos felügyelője lett, majd 1941-ben a német hadsereghez került át, itt egy darabig a berlini Térképészeti Intézetben dolgozott, majd északafrikai tapasztalatainak hasznosítására 1942-ben Rommel mellé került. Itt működésével a németek legteljesebb elismerését érdemelte ki, megkapta az I. és II. osztályú vaskeresztet és századossá léptették elő.

Hazatérése után a nyilas Stádium-vállalatnál dolgozott és itt írta meg „Rommel seregei Líbiában” című könyvet. Jobboldali körökkel, Rajnissal és más náci politikusokkal élénk kapcsolatot tartott. Mivel tevékenyen hozzájárult a német uralom további fenntartásához és hazája érdekeit súlyosan elárulta, a népügyészség elé kerül.