Megérdemelten nyerte az Újpest az Esti Kupát

20.000 néző előtt ragyogó lövőformájának köszönheti az Újpest a győzelmét

Újpest – Kispest 5:2 (3:1)

A Kispest a mezőnyben egyenrangú fél volt – Megérdemelten nyerte az Újpest az Esti Kupát
Egész sereg pompás egyéni teljesítményt láttunk mindkét csapatban
Góllövő: Szücs, Szusza, Puskás, Egresi, Szücs, Béres, Zsengellér
Latorca-utca, 20.000 néző – Vezette: Dorogi

Az Esti Kupa-mérkőzések döntője a rekkenő hőség ellenére is rekordközönség előtt negyedórával már megtelik a pálya, a kapukat lezárják. Legalább 2000 szurkoló reked kint…
Az öltözőkben nyugodt készülődés folyik. Mindkét csapat a Népsport által előre jelzett összeállításban játszik.

Újpest: Tóth – Balogh II., Laborcz – Kirádi, Nagymarosi, Horváth – Egresi, Szusza, Szücs, Zsengellér, Várnai.
Kispest: Kiss – Szalay, Herédi – Bozsik, Patyi, Zalai – Kincses, Béres, Budai, Mészáros, Puskás.

Kispesti támadások, újpesti gólok

A Kispesti kezd és már a 3. percben Béres nagy lövése a kapufa éléről vágódik ki. Mészáros alig lő mellé, majd Puskás begurításából rúg két méterre a kaputól lyukat Mészáros. Az első komolyabb Újpest-támadás góllal végződik. A 10. percben Várnai fut el. Szücshöz gurít.
A középcsatár 18 méterről laposan a balsarokba bombáz 1:0 az Újpest javára.
A 13. percben ismét Szücs jeleskedik, meredeken kiteszi Szuszát, ez befelé húz aztán hat lépésről laposan a jobb sarokba vágja a labdát. 2:0.

A kispesti támadásokat nem kíséri szerencse. Szép támadás után Béres alig lő fölé. A 19. percben már a negyedik eredménytelen szögletes rúgják a kispestiek. Végre a 23. percben szabadrúgás után Puskás elfut, kicselez négy játékost és éles szögből félmagasan a jobb sarokba lő. 2:1.

A gól után Herédi kétszer is bosszantóan fölényeskedik, nem az ő érdeme, hogy nem esik gól. A 29. percben Balogh II. felszabadító rúgását Szusza csípi el. Rozményi labdával futtatja Egresit. Az apró szélső pompás lendülettel fut el és a kifutó Kiss mellett a balsarokba lő. 3:1.

Most változatos lesz a játék. Puskás lövése hajszállal került el a kaput, a másik oldalon Zsengellér lövését Kiss kiejti, majd Szücs valószínűtlen szögből a felső léc alsó lapjára lő. A félidő utolsó percében Budai balszélső, Puskás balösszekötő, Mészáros középcsatár tesz.

Egy remek Szücs- és Zsengellér-gól

A második félidő heves kispesti rohamokkal indul. Béres kitör. Horváth csak kézzel tudja eltávolíttatni a labdától. A vitathatatlan tizenegyes helyett szögletet ítél a játékvezető. Szücs durván lép Szalayba, a hátvéd azon nyomban „törleszt”.

Ismét kispesti szögletek következnek. Egyik Budai-berúgást Tóth ragyogóan csípi el. Változatos, jó a játék. A 18. percben Budai és Mészáros cserél helyet. A 27. percben Szalay csúnyán felvágja Szücsöt. Egy perc múlva Patyi követi a sportszerűtlen példát.

A 30 méteres szabadrúgásnak Szücs megy neki. A gáncsok miatti mérgét öli a rúgásba és a labda, mint a villám vágódik a felső lécről a kapuba. 4:1. A kezdés után viharos Kispest-támadás fut. Sokáig pattog Tóth kapuja előtt a labda, míg végül Béres a hatosról félmagasan a balsarokba vágja. 4:2.