Hogyan szökött meg Gömbös Ernő a szegedi Csillagbörtönből

Rövid hír jelentette tegnap, hogy Gömbös Ernő, Gömbös Gyula fia, Szálasi egykori parancsőrtisztje, megszökött a szegedi Csillagbörtönből. A Reggel szegedi tudósítója a következőket jelenti a nagy feltűnés keltett szökés részleteiről:

Csütörtökön 1 és 2 óra között, a déli séta alatt, Gömbös Ernő kiódalgott a rabok sorából s észrevétlenül felmászott az asztalosműhely épületének támasztott létrára.
Már a tetőn volt, mikor a fogházőr észrevette és rákiáltott:
- Meg ne szökjön valahogy!
- Eszem ágában sincs – válaszolta mosolyogva Gömbös, majd csókot intett a kezével és leugrott a másik oldalon. A fogházőrnek – érthetetlen okból – nem volt lőfegyvere s nem tudott utána lőni. Azonnal felverte az őrséget, de mire a riadó elhangzott, Gömbös Ernőnek sikerült egérutat nyernie.

A szegedi politikai rendőrség csütörtök délutántól kezdve többször is átfésülte a várost és környékét, a szökevény azonban addig nem került elő.

Rövid nadrágban, sárga ingben, szandállal a lábán bujkál valahol. Az igazságügyminisztérium börtönügyi osztálya szombaton délelőtt telefonon kért hivatalos jelentést a Csillagbörtönből. A rendőrség most azt nyomozza, hogy kik készítették elő a szökést?