Összeült a Magyar Olympiai Bizottság

A magyar szervezet végrehajtó bizottsága e heti ülésén, melyen Gerenday György dr. alelnök elnökölt, megállapította egy versenyző kiküldésének költségét, mely közel 2000 koronát tesz ki. Ez akkora összeg, amit sem szegény sportegyesületeink, sem a sportot űző fiatalság nem tud megfizetni. Ezért a bizottság legfontosabb feladatául tűzte ki a kiküldendő sportolók költségeinek előteremtését.

A másik napirendi pont volt az ülésen az egyes szakosztályok elnökeinek és előadóinak megválasztása: az athletikára Klupathy Jenő dr-t és Krepelka Bélát, az evezésre Perger Ferenc drt.-t és Ábrai Zoltánt, a footballra Iszer Károlyt és Gillemot Ferencet, a tornára Czölder János dr.-t és Bély Mihályt, az úszásra Virava János dr.-t és Linder Ernőt. a vívásra Krasznay Ferenc dr.-t és Nagy Béla dr.-t.

Oly személyiségek ezek, kiknek szakismerete és eddigi működése garancia arra, hogy odaadó buzgalommal és körültekintéssel felelnek meg feladatoknak. A magyar sportköröknek lesz feladata, hogy közreműködésükkel, és a magyar közönségnek, hogy áldozatkészségével támogassa e férfiak hazafias célú működését.