Tovább javul a Ferencváros

Ferencváros – Szolnok 4:1 (2:0)

Góllövő: Mike, Mike, Kolláth, Mike (11-esből), Sinka

Üllői-út, 8000 néző – Vezette: K. Nagy
A hangszóró pattogó zenét közvetít, miközben háromnegyed 3 órakor K. Nagy sípjelére így áll fel a két csapat.
Ferencváros: Henni – Rudas, Onódy – Kéri, Csanádi, Hernádi – Gyulai, Sárosi dr., Mike, Lakat, Sinka.
Szolnok: Horváth – Ecseki, Bozóki – Nagy B., Dobos, Selmeczi – Csősz, Varga, Kolláth, Szántó, Pintér.

A Szolnok kezd, de Mike megszerzi a labdát, előretör, kiad Gyulainak, de a szélső az 5-ös sarkáról az oldalhálóba lő. Enyhe hátszéllel játszik, a Ferencváros, a Szolnok csak szórványosan kísérletezik.

A 10. percben kéri beívelt labdájából Lakat, majd Sárosi dr. fejel kapura, de Horváth nagyszerű vetődéssel elcsípi a labdát. Azután Mike lövését védi a szolnoki kapus. A 12. percben Sárosi dr. szép egyéni játékkal megy le az ötösig, begurít, de Mike elhamarkodva 5 lépésről mellé lő! Nagy helyzet volt!

Egyre-másra gördülnek a zöld-fehérek támadásai és a 21. percben Sárosi dr. pompás átadását Mike kapu fölé bombázza. Nehezen akar megszületni a gól.

Kéri lökése miatt megítélt szabadrúgást Szánthó lövi, de Henni vetődve biztosan fogja. A 30. percben lakat átadását Sinka éles szögből rálövi, Dobos lábáról felpattan a labda és a szemfüles Mike közelről sarokkal a hálóba emeli! 1:0.

A 35. percben Bozóki elvágja Gyulait, az oldalvonal mentén. Kéri pompásan íveli az 5-ös s a 11-es pont közé a labdát és Mike szépen kiemelkedve megy fel érte a levegőbe és fejéről védtelenül a balsarokba száll a labda. 2:0.

Ezután kissé kiegyenlítettebb lesz a játék. A 42. percben szögletet ér el a Szolnok. Csősz beívelt labdáját Henni pompásan húzza le. Mezőnyjátékkal ér véget a félidő.

A II. félidő
Az első percben Hernádi nagyszerű előreadásával Mike kiugrik és éles lövése alig került el a jobb első sarkot. A következő percben az előbbi helyzet ismétlődik meg, de Mike csak érinteni tudja a labdát és így Horváth könnyen véd.

A 3. percben Mike szépen kiteszi Sárosi dr.-t és a csatár kapásból alig lő mellé. Hullámzó játék után a 8. percben a keresztező Rudas lyukat rúg, és Kolláth egyedül tör a kapura, így a kifutó Henni mellett a hálóba lő. 2:1.

Szögletet ér el a Fradi, de Sinka jó helyzetből a kapu fölé emeli a labdát. Ismét többet támad a Ferencváros. Egymásután két szögletet ér el. A 20. percben a kitörni készülő Sárosi dr.-t Bozóki és Selmeczi ollóba fogja a 16-oson belül, a csatár elesik és a játékvezető határozatlan 11-est ítél. A büntetőt Mike laposan a jobb alsó sarokba vágja. 3:1.

Egy ideig hullámzó játék folyik. A 26. percben szöglet után Sinkához kerül a labda, a csatár csetlik-botlik a védők között, végül is egészen közelről Horváth és a kapufa között a hálóba vágja a labdát. 4:1.

A 30. percben meleg helyzet keletkezik a zöld-fehérek kapuja előtt. Onódy csak a kapuvonalról tudja kifejelni a labdát. Erősen hullámzó lesz a játék, felváltva kerülnek veszélybe a kapuk. A 42. percben Sinka átadását Mike hajszállal mellélövi. Az utolsó percekben a zöld-fehérek támadnak.
Szögletarány: 8:2 (2:1) a Ferencváros javára.

Nyilatkozatok:
Dimény Lajos (Ferencváros): Javul a csapat.

Móré János (Szolnok): Jobb volt a Ferencváros.