A francia Riolland nyerte az amatőr üldöző világbajnokságot

A profik győztese Peters (holland) – Az olasz Frosio a motorvezetéses világbajnok

Zürich, augusztus 30.
Változatlanul hatalmas érdeklődés mellett folytak a hét közepén Zürichben a kerékpáros világbajnokságok. Az eredeti kiírástól eltérően az üldöző világbajnokságokat nem kettes és négyes csapatok futották, hanem utólag ezt a számot is egyéni versenynek írták ki.

Az amatőrök 4000 méteres üldöző versenyének a döntőjében a francia Riolland győzött a dán Gissel ellen. A profi üldöző világbajnokságot a verseny esélyese, a holland Peters nyerte a francia Tiel ellenében, Peters ideje: 6:33.2.

A motorvezetéses világbajnokság döntőjét telt ház előtt futották le. A szakértők legnagyobb része a verseny előtt a francia Chaillot-ra és a svájci Bessonra esküdött, rajtuk kívül a holland Van der Voort és a belga Michaux győzelmét jósolták az eredmény nagy meglepetést hozott.

Az olasz Frosio, akinek győzelmében csak honfitársai reménykedtek, óriási küzdelemben maga mögé utasította Bessont is, Chaillot-t is. A hatalmas küzdelem ellenére is igen gyenge idővel győzött az olasz bajnok. Ideje: 1:29:09:4.

Jellemző, hogy a nemrégen megrendezett holland bajnokságban Van der Voort 1:25:58-cal győzött. A kis Pataky ugyancsak sajnálhatja, hogy nem jutott ki Zürichbe. Itt bizony „reménykedhettünk” volna.

A verseny végeredménye: 1. Frosio (olasz), 2. Besson (svájci) 3. Chaillot (francia) 4. Halmann (svájci) 5. Van der Voort (holland).