Rohonczi a női ötpróbabajnok

Márton vezet a tízpróbabajnokságban

Hideg, szeles időben kezdték el szerdán délután a tízpróbabajnokság küzdelmeit a BSzKRT-pályán. A kellemetlen idő természetesen az eredményeknek nem használt. A rendezés ellen sok kifogás merült fel, a MASz versenybizottsága ismét levizsgázott, egyáltalában nem votl előkészítve a bajnokság, nem voltak versenyszerek, mérőszalag stb. A versenyrendezőség távollétével tüntetett.

A felnőtt tízpróbabajnokságban nagy és közel egyenrangú mezőny indult. Az első nap a szegedi Márton szerepelt a legjobban és a bajnokság első esélyesévé lépett elő. Puskás és Kiss József a várakozáshoz mérten, Homonnay pedig a vártnál lényegesen jobban szerepelt.

A női ötpróbabajnokságban csaknem az egész mezőny mélyen forma alatt szerepelt. Ebben kétségtelenül az időjárás is részes. A bajnokság Rohonczi biztos zsákmánya lett. A többiek nagy része a gerelyhajításon vérzett el, a lehetetlen nemzetközi táblázat ugyanis a 19.70-nél gyengébb gerelyeredményeket már nem pontozza, a 90 cm-es magasugrást azonban még igen.

Az egész verseny legjobb eredményét Lőrinczi érte el, aki háromszor ugrott 508-on felül távolba.

Eredmények:
Bajnok: Rohonczi Mária TFKE (100 m: 14. magas: 139, távol: 489, súly: 9.50, gerely: 31.32) 210 pont, 2. Umbral TFKE, 3. Lörinczi A. PSE, 4. Fekete Gamma, 5. Bártfainé

A férfi tízpróbabajnokság állása az első nap után:
1. Márton (Tisza), 2. Puskás TFSE, 3. Kiss J. (Törekvés), 4. Homonnay KAOE Barátság