Egy czélszerü magyar találmány

Egészségi szempontból nagyon hasznos találmány kerűlt most forgalomba: az u.n. egészségvédő újságtartó. Külsőre maga az újságtartó egészen olyan, mint a milyenek eddig is használatban voltak kávéházakban, kaszinókban. Csak a fogantyújában van a különbség: míg a régiek fa-fogantyúi a sok használattól piszkosak, mindenféle baczillusok melegágyai szoktak lenni, úgy, hogy a ki a kezében tartja, nemcsak bepiszkolja a kezét, hanem még ragadós betegségek veszélyének is kiteszi magát.

Az egészségvédő újságtartónak kihúzható fogantyúja van, a kávéház minden egyes vendége kap egy külön fogantyút, a mely minden keretbe beleillik s igí biztositva van a fertőző betegségek ellen s nem jut abba a kellemetlen helyzetbe, hogy még meleg és izzadásos újságtartót legyen kénytelen kezében fogni közvetlenül más valaki után.

A fogantyú celluloiddal van bevonva, nem fogja a piszkot, könnyen tisztán tartható. Két nagy budapesti kávéházban már használatba is kerűltek az ilyen egészségvédő újságtartók s a közönség tetszését általánosan megnyerték.

Előállitásukkal az *Egészségvédő újságtartók vállalata* foglalkozik (Budapest, IV., Kecskeméti-utcza 13.)