Gróf Széchenyi Imre lemondása

Gróf Széchényi Imre a MAC. alelnöki tisztéről lemondott. E lemondását a klub legutóbbi közgyűlése idejében jelentette volt be, de a klub nem adta fel a reményt, hogy nagyérdemű vezérférfiát reábírhatja arra, hogy tisztét továbbra is betöltse.

Széchényi gróf azonban nem volt erre hajlandó és így ez idő szerint lemondásával. mint befejeződött ténynyel kell számolnunk. Széchényi Imre gróf közel 12 esztendeig töltötte be a klub alelnöki tisztét. Ezen hosszú idő alatt sokszor adta tanujelét a klub és a hazai testedző sport iránti meleg érdeklődésének.

Az ő kezdeményezésére létesült a klub balatonföldvári háza, az ő támogatásával folynak le az ottani klub versenyek. 1900-ban a MAC. 25 éves jubileuma alkalmából – melynek előkészítésében és méltó keresztülvitelében neki nagy része volt – alapította a balatonföldvári lawn-tennis vándordíjat. Személyesen is részt vett a klub sportéletében, így különösen a vívásban és a football játékban. Amellett nagy gondja volt arra, hogy társadalmi köreink érdeklődését, részvételét a MAC.-nak biztosítsa.

A klub sok fontos ügyében mint közbenjáró is szerepelt. Élénk figyelemmel kísérte a klubnak úgy sportbeli, mint társadalmi és gazdasági ügyeit is. S így csak természetes, hogy a legélénkebb sajnálattal vették a MAC. kebelében alelnöki tisztéről való lemondását. A MAC. sokoldalú érdemei elismeréséül még 1902-ben tiszteletbeli tagjává választotta.

Széchényi gróf különben 1899 óta Magyar Athletikai Szövetség elnöke, mely tisztet továbbra is megtartotta, úgy hogy a honi athletikai élet a jövőben is számíthat vezető szereplésére.