A Photo-Club kiállitásáról

A Photo-Club-nak február 16-án Wlassics Gyula miniszter által ünnepélyesen megnyitott kiállításának eszméjét a turini nemzetközi szép- és iparművészeti kiállítás rendezőségének átirata adta, melyben a magyar amateuröket a turini kiállításon való részvételre meghivta.

Az idő rövidsége mellett is a művészet iránti lelkesedés, a rendezőség fáradhatatlan ügybuzgalma és áldozatkészsége oly kiállítást eredményezett, mely a külföldi ily kiállításokkal egyenlően magas szinvonalon áll. Láthatunk itt a képzőművészeti tárlatokhoz hasonlóan, tájképet, „portrait”-t, „genre”-t, „hangulatot”, „csöndéletet”, „tanulmányokat”, stb.

A különféle irányzatok is képviselve vannak, így az ósdiak, s a secessio és impressionarista irány is. És mindezt a különféle fotografiai eljárásoknak megfelelően különféle kivitelben u. m. platina, pigment, chlor-, chlorbrom-, bromezüst másolatokat és bromezüst nagyításokat, továbbá u. n. gumminyomatokat és a legújab vivmányt, a közvetlen színes fényképeket (szines diapositiv) is láthatjuk. Szóval képviselve vannak az összes műfajok minden kivitelben.