A Művészet szakfolyóirat

Díszesen kiállított folyóirat viseli e czímet, Lyka Károly az ismert művészeti író szerkeszti, s az országos képzőművészeti társulat támogatásával kiadja Singer és Wolfner könyvkereskedése. A képzőművészeti társulat tagjai évdíjaik fejében kapják a folyóiratot, melyből évenként hat füzet jelenik meg 8-10 ívnyi terjedelemben.

A folyóirat a magyar művészetet kívánja szolgálni, s bemutatja festőink, szobrászaink, építészeink műveit, festményeket, képeket ad művészeink műterméből, vázlatkönyveiből. Az első füzet most hagyta el a szerkesztőséget negyedrét alakban, 80 oldalnyi terjedelemben. Székely Bertalannak egész sorozat kartonját mutatja be e füzet, melyeket a vajda-hunyadi vár falfestményeihez készít, s tárgyuk a magyar előidőkből volt.

Ezenkívül több művészünk legújabb vagy későbbi műveiből, vázlataiból művészi sokszorosításban vagy színes nyomásban is ad közleményeket a füzet. Az építészetet főleg a postatakarékpénztár új palotájának bő részletei képviselik. A czikkeket Lyka Károly, Diner-Dénes József, Vajda Ernő, Landor Tivadar, Gerő Ödön és Divald Kornél írták. A Művészet-et azok, kik nem tagjai a képzőművészeti társulatnak 18 koronáért (félévre 9 koronáért) rendelhetik meg Singer és Wolfner könyvkereskedésében. A kiadók franczia nyelven is közrebocsátják a köteteket.