Plehve orosz belügyminiszter meggyilkolása

Az a bombamerénylet, melynek Plehve orosz belügyminiszter esett áldozatul, még mindig nagy izgatottságban tartja az oroszokat, annál is inkább, mert biztos, hogy nagyon kiterjedt összeesküvésről lehet szó s az elegűletlen elemek megint fokozott erővel megkezdték veszedelmes munkájukat.

A gyilkosnak különben kilétét máig sem sikerült kideriteni, valamint arra a kérdésre sincs felelet: kik voltak bűntársai?

A merénylet színhelyéről két érdekes fényképfelvétel után készült képet talál mai számunkban az olvasó. Az egyik az a jelenet, a midőn a „Varsó városához” czímzett vendégfogadó előtt Murajev igazságügyminiszter vezetése alatt jegyzőkönyvet vesznek fel a hatóság tagjai az esetről s körülményeiről.

E képen is ott láthatók elszórva a kövezeten a miniszter felrobbant kocsijának egyes darabjai s egyéb össze-vissza tépett tárgyak romjai, melyeket a robbanás ért. Másik képünk jellemző képet nyujt a robbanás erejéről: Plehve kocsiját ábrázolja a robbanás után. Csak a váza maradt meg a kocsinak s az is erősen meg van rongálva, a többi részeit szétröpítette mindenfelé a bomba, a benn ülőkkel együtt.