Apróságok

Földrengés Komáromban

Augusztus 3-ikán dél körül erősebb földrengést éreztek Komáromban. Tizenegy óra öt perczkor hangzott föl először a morajlás és nyomában megremegtek a város házai. A lakosság ijedten futott az utczákra.

Valamiképen már lecsillapodott a lakosság, a mikor 12 óra husz perczkor a földrengés megujult és ismét néhány másodperczig morajlott, rengett a föld és hullott a vakolat a házak faláról. A délután folyamán harmadszor is megujult a rengés, de már gyöngébben.

Krüger milliói

Alig hunyta be Krüger elnök szemeit, máris azt hiresztelték róla, hogy sok milliót hagyott hátra. Később már 25 millióra nőtt ez az összeg, sőt a pénzintézetekről is tudtak, a hol Krüger különböző álnevek alatt elhelyezte pénzét.

Ezzel szemben a család kijelentette, hogy a milliós hirek hazugok és hogy Krüger elnök évekkel ezelőtt felosztotta vagyonát gyermekei között, azzal a kötelezettséggel, hogy gondoskodnak róla egész életében.

Meggyilkolták atyjukat

Szombathelyről irják: Gotthard János jómódu győrvári gazda oltárhoz akarta vezetni menyasszonyát, Kovács Ágnest. Két fia – az egyik tizenhat, a másik tizenöt éves – azonban ellenezte atyja második házasságát, mert féltek, hogy az asszony elörökli előlük az apai jusst. Az apa nem törődött fiainak ellenkezésével.

Augusztus 3-án megvásárolta a kelengyét, aztán megtett minden intézkedést a lakodalomra. A két fiu ekkor beállított atyjához és durván felszólították, hogy hagyjon föl a házassággal. Az öreg kiutasította fiait, mire a két fiu nekiesett atyjának és nagy vadsággal agyonverte. A gyilkosok önként jelentkeztek a vasvári járásbiróságnál.