Az állatok világa

Ezen czim alatt nagy irodalmi vállalat indult most meg a Légrády testvérek kiadásában: a Brehm „Thierleben” czímű híres művének magyar kiadása.

 

Ez azonban nem egyszerü fordítás lesz, hanem a hazai viszonyokat, valamint a tudomány haladását is gondos figyelembe veszik az átdolgozó magyar tudósok. Az egésznek szerkesztője Méhely Lajos, kitünő állattani tudósunk, munkatársak pedig a jeles ornithologus, Chernel István, a kit számos pompás természeti képeiből a nagy közönség is jól ismer, aztán a gróf Zichy Jenővel Ázsiában járt Csiki Ernő, továbbá Kohaut Rezső tudósaink, míg az élősdiek leirását dr. Rátz István vállalta el, a ki ezen a téren az első tekintélyek közé tartozik.

 

Az egész munka 200 füzetre, vagyis tiz kötetre van tervezve, a szöveget pedig 1800 művészi kivitelü kép élénkíti, ezenkívül 180 színes és fekete nyomatú műmelléklet. Egyes füzet ára 80 fillér lesz, az egész munka pedig díszes kötésben 180 koronába kerül. Az első füzetek már október hóban a könyvpiaczra kerűltek s azontúl havonként 3-4 füzet fog megjelenni.