A hideg áldozatai

Az ó-év utolsó napjain kegyetlen téli viharok dühöngtek egész Európában és a tengereken.

Magyarországra deczember 31-ikén este felé érkezett a téli förgeteg és hó, szél, meghozva a csikorgó hideget. A kemény tél Olaszországra is kiterjedt, még Nápolyban is fagyott. A hideg télnek sok emberélet esett áldozatúl. 

Fiuméban a bóra kikötőben okozott sok kárt.
Legnagyobb a pusztulás Zengben a városban és a kikötőben. Fiume közelében egy tehervonatot is lefordított a szél a vasúti töltésről.

Sátoralja-ujhelyről irják:
Féreghy Tibold, a gálszécsi járás számvevője, mult hónap 31-én a Bodrog-folyón túl fekvő Vajdácska községbe menyasszonyához akart utazni, de a fergetegben a Bodrog vizén át nem kelhetett, visszatért hát szekerével, de a hóban a kocsis eltévesztette az utat, éjfél után 2 óráig bolyongtak, mígnem a kocsis megfagyva leesett a hóba. A számvevő, kinek mind a két keze elfagyott, nem tudott segíteni. A lovak végre fedél alá vitték a kocsit. A kocsist eltemette a hó.

Csongrádon Náfrády Mátyás kovácsmestert az utczán megfagyva találták. Temesvárott a Gyárváros végén, a Brück-féle puszta közelében reggel megfagyva találták Csányi Miklós kocsist. Debreczenből is két megfagyott emberről adnak hírt. Iván Mihály ónodi tanyai lakost a szoboszlói országút mellett elhúzódó árokban, Ilyés József nős, négy gyermekes családapát a Csapó-kertben találták megfagyva, holtan. A Szepességben Szidlók község határában egy uriasan öltözött férfiút és Padolin város határában egy nőt találtak megfagyva.