Felkonczol bolgárok

Maczedóniában bolgárok, szerbek, görögök, albánok egymást rabolják és ha szerit tehetik, gyilkolják is. A legújabb gyilkosságokat egy görög banda követte el.

November 27-ikén éjjel állítólag száz főnyi görög banda tört be Kolokotronis, Szkolicsa és Kokuces bandafőnökök vezetésével a monasztiri vilajetben levő Zelmics bolgár faluba. A banda berontott egy házba, a hol épen lakodalmat ültek és megölt tizenhárom embert, köztük egy nőt és egy gyermeket, ötöt pedig megsebesített.

Bár a két kilométernyi távolságban lévő faluban van katonacsapat és Zelenicsből hallották a puskaropogást, még sem jöttek segítségül. Így sikerült is a bandának elmenekülnie. A hatalmak monasztiri konzuljai az eset megvizsgálására Zelenicsbe mentek. A porta igen föl van háborodva a görög bandák űzelmein, mert eddig állítólag nyolcz mohamedánt is megöltek.

Hír szerint Athénban újabb sürgető lépéseket tettek. A diplomácziai körök attól tartanak, hogy a görög bandák űzelmeinek szaporodása a bolgár bizottságot megtorlásra fogja ingerelni.