Gyermek-rablás Budapesten

Feltűnő eset történt a fővárosban november 23-ikán délután az aréna-úti városi iskola előtt, a hol egy franczia fogorvos, ki elvált nejétől, el akarta rabolni leányát, a helyett azonban egy másik kis lányt ragadt fel kocsijába.

Courtin Amadé párisi fogorvos elvált felesége, született Wolf Etel Budapesten Reichbaum Jakab magánzóhoz ment férjhez. Magával hozta első házasságából származó 6 és fél éves Josefin leányát. A fogorvos ebbe nem tudott belenyugodni. Néhány nappal ezelőtt jött Budapestre azzal az eltökélt szándékkal, hogy leányát, ha kell erőszakkal is elviszi.

Itt Pusztai István tolmácsnak és szállodaportásnak mondta el szándékát, a ki vállalkozott a segítő szerepére. November 23-ikán délután kiállottak az aréna-úti iskolához lesbe, kétfogatu kocsival , mialatt Pusztai Dány Katalin nevelőnőt kérte fel segítségül, a kivel állítólag csak véletlenül találkozott.

Josefin azonban délután nem ment iskolába, tehát Reichbaum Jakab leányát, Féniát tuszkolták be a kocsiban várakozó Courtinhez, a kinek most az volt a szándéka, hogy ennek a leánynak elrablásával a szülőkre nyomást gyakoroljon is kieszközölje, hogy leányát békés uton odaadják neki.

A járó-kelők azonban a lármára és a leány sikoltozására figyelmessé lettek s így dugába dőlt a terv. A rendőrség Courtin és társai ellen gyermekrablás büntette miatt folytatja a nyomozást.