Készülünk a Margit-szigeti híd megnyitására

A margit-szigeti összekötő hidat augusztus 19-én délután adják át ünnepélyesen a forgalomnak. Az ünnepélyre meghívottak különhajóval indulnak a szigetre háromnegyed 4 órakor a bécsi hajó-állomásról. A meghivott urak diszruhában, egyenruhában vagy frakkban, a hölgyek látogató öltözékben, kalappal jelennek meg.

Az ünnepélyre megjelenik Széll Kálmán miniszterelnök, a kormány több tagjával. József főherczeg és a főherczegi család tagjai a Margit-hidon át délután öt órakor érkeznek a megnyitandó hidhoz. Ő fenségeiket a szigeti hidnak a Margit-hidból való kiágazásánál a miniszterelnök a kormánynak jelenlevő tagjaival fogadja.

Ezek kisérik ő fenségöket a szigeti hidfőhöz, a hol Hegedüs kereskedelemügyi miniszter a két államtitkár és a hídépités vezetésével és ellenőrzésével megbizott államközegek élén fogadja s rövid beszédben kéri, hogy ő fensége a híd megnyitását megengedje.

A főherczeg válasza után a miniszter bemutatja a két államtitkárt, az épités vezetőit, mire a fenségek a szigetre térnek.