Rémuralom a Fokföldön

Most már nincs kegyelem. Kivált a fokföldi fölkelőket bünteti Kitchener. Lotter vezért Middelburgban e hó 12-ikén kivégezték. Ugyanakkor öt más hollandus embert, a kik szintén Lotter kommandójához tartoztak, szintén halálra itéltek, de a halálos ítéletet élethossziglani fegyházbüntetésre változtatták át.

Jelentik továbbá hivatalosan e hó 12-ikéről: Egy Barklywestben halálra itélt farmert tiz évi kényszermunkára kegyelmeztek meg, mig egy jakobsdali farmer balábüntetését számüzetésre változtatták. Egy vryburgi volt tábori zászlós büntetését tiz évről három évre szállitották le.

Egy vryburgi farmer felett kimondott halálbüntetést életfogytiglani kényszermunkára enyhitettek. Két fiatal farmert, a kik kétszer átpártoltak az ellenséghez, e hó 12-ikén reggel Vryburgban felakasztottak. Worchesterben egy farmert 100 font sterlingre, illetőleg kilencz havi fogságra itéltek, mert farmjában több mint hét napra való eleséget tartott, már pedig tilos nagyobb eleséget tartani, mert abból a fegyveres boerok is táplálkozhatnak.

Pretoriából jelentik e hó 13-ikáról: Szeptember 15-ike óta még 18 boer vezért fogtak el és örökre számüzték őket Dél-Afrikából. Két fiatal ember a háboru végeig tartó fogságot és 20 botütést kapott.