Egy fiatal pár öngyilkossága

Budapest egyik kisebb fogadójában öngyilkos lett egy fiatal ember és egy fiatal lány, jó családból valók, kik még otthon a falun szerették meg egymást.

Benedekfalvi Kiszely Elemér a fiatalember, huszéves nevelt fia Sipeky Sándor országgyűlési képviselőnek, s Szabó Anna a leány, a ki tizenhét esztendős virágáruló volt. Az őszszel jött föl a fővárosba az ifju s pár héttel utóbb a leány.

Egy hónapja, hogy megint találkozta egy könnyű erkölcsű kávéházban s ez a találkozás földulta életüket. Maga a leány, a kit a fiu mátkájául szánt, nem tartotta méltónak magát a fiatalemberhez. Folyton öngyilkosságot terveztek s márczius 31-ikén este be is tértek a nagymező-utczai Minta-szállóba, a hol másnap a fiatal ember előbb a lányt, aztán magát lőtte agyon.

Ugy látszik, a szerelmesek közt nagy dulakodás lehetett, mert a leány nem akart beleegyezni az öngyilkosságba, mert a ruhája egészen össze volt szaggatva s birkózásból eredő sérülések látszottak a testén. A levelekben, a melyet hátrahagytak, mégis azt írják, hogy közös akarattal haltak meg, mert nem lehettek egymáséi.