Az olympiai kiküldöttek hazaérkezése

Az olympiai kiküldöttek hazaérkezése. Október másodikán hazai földre ért Göncy Lajos, Halmay Zoltán, Kiss Géza, Mező Béla, kik Saint-Louisban szineinket képviselték.

Fáradhatatlan managerjük, Muzsa Gyula vezetése alatt Fiuméba értek, a hol őket a Nautico Club Quarnero és a Fiumei Torna Egylet hazafias vezetői és tagjai igaz rokonszenvvel, őszinte lelkesedéssel fogadták és nagy számmal keresték őket fel a hajón Roedinger Ernő révkapitány, a Quarnero elnöke lelkes szavakkal üdvözölte őket a hazatérés pillanatában, mikre Muzsa Gyula válaszolt.

A városba érve, a két egyesület vendégei voltak. A Lloyd Clubban fényes uzsonna várta őket. A pezsgőnél Donáth Imre osztálytanácsos köszöntötte a Saint-Louisban járt magyar csapatot. Majd Muzsa, Mozogh István tanár és Stolzenberg szólaltak fel. A fiumeiek testületileg kísérték el a vendégeiket a pályaudvarra.

Mező Vasmegyébe utazott szüleihez, a többiek Budapestre folytatták útjukat, ide hétfőn reggelre érkeztek meg. Nagy számmal várták őket a fővárosi sportegylet tagjai. A Magyar Olympiai Bizottság és a fővárosi sportkörök nevében itt Gerenday György dr. a MOB. és MASz, alelnöke intézett hozzájuk szívélyes üdvözlő szavakat, melyekre Muzsa Gyula válaszolt. Muzsa és a versenyzők tiszteletére a hét folyamán bankett lesz.