A Magyar Testgyakorlók Körének csapata

Bajnokcsapatunkat, a Magyar Testgyakorlók Körének csapatját mutatjuk ma be olvasóinknak. Mai számunkban megindított kritikai szemlénkben bőven tárgyaljuk a csapat mult évi szereplését. Hogy azonban olvasóink tiszta képet nyerjenek e gyorsan emelkedett csapatról, az alábbiakban közöljük róla még a következőket.

Mikor az MTK. 1902-ben először szerepelt a másodosztályu bajnokságban, már feltűnt nyugodt szép összjátéka, melynek a baloldali két csatár, Káldor és Horquet voltak a kezdeményezői. 1902. őszén lépett be a csapatba Pozsonyi Imre, a mostani középfedezete és kapitánya. Ettől kezdve az ő vezetése alatt rohamosan fejlődött a csapat. 1903-ban a 33FC-al szemben eltért 2:2 arányu osztályozó mérkőzése alapján bekerül az első osztályba s a bajnokságban mindjárt a harmadik helyre küzdi fel magát.

Legnagyobb feltűnést ez évben az 1902. évi bajnokcsapat, a BTC. fölött aratott 3:1 arányu szép győzelme keltett. 1904-ben komoly jelöltje volt a bajnokságnak, melyet meg is nyert. Szép fény vet a csapatra az, hogy az utolsó három évben majdnem változatlan összeállításban játszott s mindössze alig veszített két játékost. Nagy érdeme van ebben a csapat kitűnő vezetésének, különösen pedig Kertész Sándor football-kapitánynak, ki munkát és fáradságot nem kímélve, vezette a csapat ügyeit.