Közlekedési kishírek

Villamos vasut kispestre

A Budapesti városi villamos vasuttársaság, mely tudvalevőleg sertésközvágóhidi vonalát meghosszabította Erzsébetfalváig, most arra kért engedélyt, hogy kőbányai vonalat a Kápolna-tértől meghosszabbítsa az Apaffy-utczán, Gyömrői-uton, Kispesten és Kossuthfalván át Erzsébetfalváig. Erzsébetfalván az uj vonal csatlakozik a másik erzsébetfalvai vonalhoz s a társaság Erzsébetfalván át körforgalmat rendez be. 


Zalamegyei összekötő vasut

A Magyar h.é. vasutak  r.t. előmunkálati engedélyt nyert egy keskenyvágányu vasutra, mely Nagykanizsától Kiskanizsa, Becsehely, Letenye, Rátka, Aligvármajor, Csörneföld, Dobri, Lendvaujfalu, Völgyfalu és Csente irányában Alsólendváig és onnan Kapcza, Hotticza, Nagypalina, Zsirrekszer, Cserencsocz, Adriancz, Bellatincz, Bratoncz, Lippahacz, Battyánfalva, Muraszombat, Falud, Rorhida, Véghely és Széchénfalva községek határain át Vashidegkutig és Aligvárnál elágazva Szentmargita és Csehi községeken át Erdőhátig vezetne. 


A szombathely pinkamindszenti vasút érdekében az előengedményesek Guáry Miklós, Reisug Alajos, Deutsch Tivadar és Deutsch Samu szombathelyi lakosok a napokban kérvényt intéztek Vasvármegye alispánjához, hogy a már évekkel ezelőtt megszavazott 120,000 koronás hozzájárulást vegye fel a vármegye 1906. évi költségvetésébe.

A szegedi közuti vasut villamossá való átalakítása tárgyában erősen folynak a műszaki előmunkálatok, ugy, hogy az építési munkálatok a tavaszszal feltétlenül megindulnak.