Újra megnyílik a Népszínház

A Népszínház az idén szeptember 15-ikén nyílik meg, mert nem készülhettek el a kitűzött időre a színház átalakításával.Megnyitóul Csepreghy Ferenc a "Sárga csikó" czímű régi jó népszínművét fogják előadni.

Az idény első újdonsága, melyből már erősen folynak a próbák, a "Rézi" czímű énekes bohózat lesz, melyben a czímszerepet Komlóssy Emma, a színház primadonnája fogja játszani. Második újdonság Jókai Mórnak " A lőcsei fehér aszszony" czímű regényéből írt dráma, melyet Faragó Jenő dramatizált.

Faragó Jenőnek egy másik darabja is színre kerül, melynek hőse Háry János; a darab zenéjét Barna Izsó karmester szerzette. Ebben az újdonságban mutatkozik be a színház két újonnan szerződtetett tagja, Székely Irén és Gazdy Aranka.

Utána Martos Ferencz és Huszka Jenő operettje, a "Pepita" lesz a legközelebbi újdonság. Kemechey Jenő "A kurucz kapitány" czímű színműve egészíti ki az eredeti bemutatókat. Azonkívűl számos franczia és angol operett vár bemutatásra. az idény folyamán, a melyek közül a "Hóember" kerül először színre.

Vidor igazgató azon újítást hozta be, hogy az idegen darabokat a külföldi bemutatóval lehetőleg egy időben hozza színre. Vidor Pál színigazgató múltja és Stoll Károly főrendező szakértelme reményt nyújtanak arra nézve, hogy a színház az idén erkölcsileg, mint anyagilag föllendül.