Megalakult klubunk szociális és jótékonysági bizottsága

Április 29-én tartotta alakuló ülését a Magyar Vasuti és Hajózási Klub választmánya által kiküldött szociális és jótékonysági bizottság. Elnökül a bizottság dr. Szerbák Elek miniszteri tanácsos, ny. máv. igazgató indítványára dr. Tüske Jenő máv. főfelügyelőt, alelnökül pedig Bakonyi János bhév. igazgatóhelyettest választotta.

Az újonnan megválasztott elnök mélyen szántó beszéde után, melyben a bizottság munkájának fontosságára mutatott reá, a gyermeknyaraltatás ügyével foglalkozott a bizottság és úgy határozott, hogy az idén 50-60 gyermeket kíván a Balaton mellett nyaraltatni.

Ezután a Klub keretében létesítendő segélyalap eszméjét vitatta meg a bizottság. Mindenekelőtt arról kell gondoskodni, hogy a szociális programm megvalósításához szükséges anyagi alap létrehozására a kellő légkört megteremtsük; hogy minden klubtag tudatában legyen a szociális klubcélok szükségességének és ezért hajlandó legyen áldozatot is hozni. Elhatározta a bizottság, hogy ilyen irányban propagandát fog indítani a klubtagok körében.

Majd a tisztviselői házépítési mozgalom, a tisztviselői kölcsönnek a mainál kedvezőbb módon való szabályozása és végül a tisztviselők szanatóriumi gyógykezelése kérdésében folytatott megbeszélést a bizottság.