A vízi polo-csapatok első bemutatkozása

Vízi polo-mérkőzés folyt le vasárnap este a Rudasfürdő uszodájában. A M. A. C. és a M. U. E. állottak szemközt, mindegyik csapat ezuttal először mutatkozott be. A mérkőzés a M. U. E. fölényes győzelmével (4:1) végződött. Ezen kívül a M. U. E. dobott még két goalt, de a versenybíró ezeket a szabálytalan játék miatt érvénytelenítette.

Megemlíthetjük e helyen, hogy a Rudasfürdő uszodája tulajdonképpen nem alkalmas a vízi polo-játékra, mert a játékosok csaknem mindenütt állhatnak, pedig a játék alapfeltétele, hogy oly vízben játszák, hol állni nem lehet. Természetesen más hely télen nincs a világvárosban (sokan annak tartják Budapestet) és így a vízi polot ott lehet csak játszani, de az eredmény lehet a körülményekhez képest igazságos, azonban reálisnak nem fogadható el.

A csapatok összeállítása: M. A. C. Alapi Andor (kapitány), Klinszky István, Stankovics Szilárd, Raics K., Gräfl Károly, Parnitzky E., Parnitzky Loránt (kapuvéd). M. U. E. Gräfl Ödön (kapitány), Kis, Ónody, Sugár Elemér, Halmay Zoltán, Brátyi Hugó és Halmay József (kapuvéd). – Versenybíró Lindner Ernő (Műegy. F. C.) volt.