A párisi olympiai versenyek résztvevői és részletes programmja

A nagy versenyek tegnap vették kezdetüket és szakadatlan sorban 22-ig tartanak.

A külföldiek közül a legerősebben az Egyesült Államok vannak képviselve, több mint 50 athletaval, kiknek legnagyobb részét a New-York Athletik Club tagjai teszik ki, a pensylvaniai egyetem 15, a princeton egyetem 6, a chicagoi és syrakusei egytemek pedig 4-4 athletával vesznek részt a klasszikus küzdelmekben. Az angol résztvevők számát nem ismerjük, a versenyzők részvételét az utolsó napokban határozták el, annyi bizonyos, hogy Anglia legjobb athletáit állatja ki a küzdtérre.

A messze távol Ausztrália és Bengalia is képviseltetik magukat 1-1 versenyzővel.

A kontinens államai közül legtöbb versenyzőt 14-et – Németország küld, utána Magyarország következik 9 versenyzővel, Belgium és Svédország 6-6, Dánia 4, Olaszország 3, Görögország és Ausztria 2-2 versenyzőt küldtek Párisba. Ez a lista közelítőleg hű képét nyújtja a párisi olympiai versenyek nemzetközi keretének és bizonyos büszkeség tölt el bennünket, hogy Magyarország úgy mennyiség, mint kvalitás dolgában oly előkelő helyet foglal el a kontinens államai közt.

Mennyiség dolgában a második, minőség dolgában pedig az első helyet foglaljuk el, közöttük és ha győzelmet a világbajnokságokban nem is igen fogunk felmutatni, az amerikaiak és angolok ellenében, ezeknek legerősebb ellenfelei minden esetre a magyar athleták lesznek.

Ezen feltevésünk helyessége a részletes eredményekből fog majd kitűnni. A versenyek a legutolsó elhatározások szerint a Racing Club de France pályáján fognak megtartatni a Bouis de Boulogneban.


Magyar részről Párisban vannak:
Bauer Rezső (B. T. C.), diszkoszdobás és súlydobás (világbajnokságok).
Coray Arthur (B. T. C.), diszkoszdobás és súlydobás (világbajnokságok).
Crettier Rezső (M. U. E.), diszkoszdobás és súlydobás (világbajnokságok).
Gönczy Gyula (B. E. A. C.), magasugrás (világbajnokságok).
Kauser Jakab (M. A. C.), 100 m.-es és 400 m.-es síkfutás (világbajnokságok), továbbá 60 m.-es, 200 m.-es síkfutások és hármasugrás.
Schubert Ernő (M. U. E.), 100 m.-es síkfutás és távolugrás (világbajnokságok), továbbá 60 m.-es síkfutás.
Speidl Zoltán (B. E. A. C.), 400 m.-es és 900 m.-es síkfutás, 400 m.-es gátfutás (világbajnokságok) és 900 m.-es gátfutás, 900 m.-es síkfutás.
Strausz Gyula (B. E. A. C.), diszkoszvetés és távolugrás (világbajnokságok).

Valamennyien neveztek ezenfelül a megfelelő handicapversenyekre.
A versenyzőkkel együtt kimentek Krepelka O. Béla, az olimpiai bizottság titkára, a ki benn van a verseny juryjében, továbbá Réty Pál (M. A. C.) és Kutassy Vincze (M. U. E.)

A versenyek részletes programmja különben a következő:
Julius 14-én (szombaton) reggel: Világbajnokságok, előfutamok.
Julius 15-én (vasárnap) délután: Világbajnokságok, döntés. 110 m.-es gátverseny. 100 m.-es sík-, 800 m.-es sík-, 1500 m.-es futás, 400 m.-es gát-, 2500 m.-es akadályfutás. Távolugrás. Magasugrás. Rúdugrás. Súlydobás. Diszkoszvetés.
Julius 16-án (hétfőn) délután: 60 m.-es síkfutás scratchverseny. Kalapácsvetés. 200 m.-es gátverseny. Hármasugrás. 4000 m.-es akadályfutás. Kötélhúzás. Magasugrás helyből. Távolugrás helyből.
Julius 19 –én (csütörtök) délután: 100 m.-es síkfutás-handicap. Távolugrás-handicap. 100 m.-es gátverseny-handicap. Magasugrás-handicap. Diszkoszvetés-handicap. 800 m.-es síkfutás-handicap. Marathóni-futás.
Julius 22-én (vasárnap) délután: 200 m.-es síkfutás. 400 m.-es síkfutás-handicap. 1500 m.-es síkfutás-handicap. Rúdugrás-handicap. Nemzetek versenye 5000 m.-re. Futóból álló csapatok. Súlydobás-handicap.