Keményfejű csavargó

Nagyváradon deczember 8-ikán reggel két csendőr és egy rendőr nyomozás végett kiment Daróczi Sándor fegyházviselt csavargó lakására, mely egy fatelepen volt. A csendőrök valami lopás dolgában nyomoztak.

Daróczi a csendőrök közeledtére hirtelen az ágyhoz ugrott és egy töltött forgópisztolyt rántva elő, futásnak eredt. A rendőr utána iramodott, mire Daróczi a rendőrre tüzelt. Mivel azonban lövése nem talált, négyszer saját fejébe lőtt.

A lövések közül két golyó a fejébe furódott , azért Daróczi tovább futott és a csendőrök és a rendőrök csak hosszas hajsza után tudták elfogni és megkötözve bevitték a közkórházba. Itt fejéből kivették a két golyót és most éppenséggel semmi baja nincs.

Betörés oroszosan. Páratlan gaztettről adnak hírt egy nagy orosz városból, Rigából. A napokban Koracz József és Vrana Anna osztrák alattvalók lakásába betörők hatoltak be és mindkettőjüket megkötötték és véresre verték.

Vrana Anna segítségért kiáltott és a betörők, a kik attól féltek, hogy a szomszédok a bántalmazott embereknek segítségére jöhetnének, az asszonyt a második emeleti ablakból az utczára dobták, a hol azonnal meghalt. A betörők elmenekültek.