A Kárpátegyesület közgyűlése

A Magyarországi Kárpátegyesület augusztus 5-én tartotta XXVII-ik közgyűlését Tátrafüreden. A gyűlést a Párizsban időző Münnich Aurél helyett Fischer Miklós ügyvivő alelnök nyitotta meg. Frigyes főherczeg, az egyesület védője, táviratban köszönte meg az üdvözletet, és örömét fejezte ki a felett, hogy ismét a Tátra kies vidékén üdülhet családjával.

Az elnöki jelentés szerint az egyesület múlt évi bevételei 21.948 korona, kiadásai 16.435 korona, ebből kulturális czélokra 4696 koronát forditottak. A közgyűlés táviratilag üdvözölte védőjét, gr. Csáky Albint és elnökét, Münnich Aurélt, továbbá Széll Kálmán miniszterelnököt, mint belügyminisztert, a fürdők fejlesztése és Hegedüs Sándor kereskedelmi minisztert, az idegenforgalom emelése érdekében indított mozgalomért; Plósz Sándor igazságügyminisztert az új fürdőtörvényjavaslatért.

Elnökké három évre újból megválasztották: dr. Münnich Aurélt, ügyvivő alelnöknek: Fischer Miklóst, másodelnöknek: Róth Mártont, titkárnak: Nikházy Frigyest, pénztárnoknak: Marcsek Andort.  A központ székhelye ezentúl is Igló marad.