Szerencsétlenség egy templomban

Bécsben az altierchenfeldi templomban február 2-ikán délután négy órakor a gyermekek istentisztelete közben borzadalmas szerencsétlenség történt.

Messmann iszarista páter épen a negyedik parancsolatról prédikált, a mikor egy Medioz nevű leány epileptikus rohamot kapott. Általános rémület keletkezett s a távolabb állók azt hitték, hogy tűz támadt. Mindenki az ajtó felé tolongott a legnagyobb rémület és kiabálás közepette.

A szószéken a pap hiába intette nyugalomra a száz meg száz gyermeket és szüleiket, a menekülés általános lett. Növelte a veszedelmet, hogy az öt ajtó közül csak kettő volt nyitva és a megrémült gyerekek csak az egyik felé rohantak.

Közben irgalmatlanul lökdösték egymást s az öt-hat lépcsőn a nagy tolongásban a szó szoros értelmében halálra gázolták egymást az emberek.

Egy Schuster Lajos nevű 11 éves gyermeket agyontapostak, egy mások kis fiút haldokolva vittek el. Kilencz gyermek sulyosan, huszan könnyebben sebesültek meg. A pap a szószéken belebetegedett a borzalmas látványba.