A Life Saving Budapesten

Az angoloknak az a világhírű szervezete, mely feladatául tűzte ki a vizimentés szervezését és annak világszerte való propagálását és e célból már a kontinens több metropolisában is vendégszerepelt, hajlandónak nyilatkozott Budapestre is eljönni.

A MASz. uszószakosztálya örömmel vette e hírt és felszólítja az uszással foglalkozó egyesületeket, hogy a Szövetség égisze alatt tömörülve tegyék lehetővé a Life Saving itteni szereplését. A látogatás augusztusra volt tervezve. A L. S kebelébe tudvalevőleg a legkiválóbb angol uszók tartoznak és így nem csak a vizimentés szempontjából látnánk elsőrangu mutatványokat, de hazánk fővárosa egyuttal elsőrangu erők uszóküzdelmének volna a színhelye.

Nagy bajt okoz a verseny helyének kérdése. Régi panaszunk, hogy nincs megfelelő uszodánk, mely a sportszempontoknak és a közönség kellő elhelyezésének is megfelelne. Ez bizony egyik nagy hiánya székesfővárosunknak és egyhamar alig remélhetünk valami kedvező megoldást.

A városligeti tó, mely a közönség elhelyezése szempontjából még a legkedvezőbb volna, - pocsolya, ugyan-e jelző illeti a lágymányosi holt Duna-ágat, az ujpesti öböl messze esik nagy közönségünknek, a Rudas-fürdő téli uszodája igen tetszetős keretet nyujt, de oly kicsi a tükre, hogy sportszerűség szempontjából erős kifogás alá esik, a Császár-fürdő elég tágas, de ott meg nagy közönség kényelmes elhelyezése igen bajos stb.

Mindenesetre a hely kérdésének megállapítása, a sok rossz közül a legkevésbbé alkalmatlannak kiválasztása nem a legkönnyebb feladata lesz annak az értekezletnek, melyet a Life Saving meghívásának és ünnepe rendezésének megbeszélése céljából a MASz. legközelebb összehív.