Árvizek

Az ország különböző részéből árvizek pusztításáról érkezik hir.
Késmárkról jelentik, hogy a folytonos esőzések következtében annyira megteltek a folyók medrei, hogy a víz elöntötte a völgyeket, különösen sok kárt okozott a Leibitz vize és a Poprád. A Leibitz magával ragadta a város határában lévő deszkavágó malmot és egy erős alapokon nyugvó hidat, és teljesen tönkretette a késmárki híres káposztásokat. 

A Maros, a Nyárád és a Kis-és Nagyküküllő vizek áradása Maros Tordamegyében kiszámíthatatlan károkat okozott. A Szászrégen melletti gátat és a gát melletti nyári vendéglőt, Maros-Szent-Annán több házat és görgényvölgyi iparvasut töltését az ár összerombolta. A vetések a folyó mentén mindenütt víz alatt állnak. Marosvásárhelytt a mészárosok rétje, a sátortábor, a felsővasuti állomás, az Erzzébet liget és a hidvégi külváros vizben áll.

A megszünt esőzés folytán az áradás mostmár szünőfélben van.
A hatóságok előrelátó intézkedései folytán emberélet nem esett áldozatul. Maros kiöntése következtében Déva, valamint a szomszédos falvak határa is víz alá került. A város mélyebben fekvő részei veszélyeztetve vannak. A vetéseket az ár elpusztította. A víz egyre árad.