Részvénytársaságok közgyűléseiről

A Pesti hengermalom-társaság a napok tartotta rendkívüli közgyűlését amely lemondott igazgatósági tagok helyébe Kolisch Edét, König Lajost és Török Béla dr.-t az igazgatóság tagjává választotta.

Felhatalmazta továbbá az igazgatóságot, hogy a pesti hengermalom társaság tulajdonában levő Váci hengermalom részvénytársasági részvényeket eladhassa valamint, hogy a Pesti hengermalom társaság malomtelepének szomszédságában, az V. kerületben fekvő, de a malom üzeméhez nem használt társasági telkeket értékesíthesse.

A közgyűlés után tartott igazgatósági ülés Burchard-Bélaváry Konrád főrendházi tagot elnökévé választotta. A vállalat igazgatósága Kolisch Edét és Stumpf Károlyt, a vállalat régi tisztviselőjét cégvezetői joggal ruházta fel. 


A Magyar cukoripar r.t. Kornfeld Zsigmond főrendházi tag elnöklésével a napokban tartott közgyűlésén az igazgatóság javaslatához képest elhatározták, hogy az alapszabályszerű leirások után fönnmaradó 1.602,880.58 k. tiszta nyereségből részvényenkint 86 k. vagy 81.60 német birodalmi márka osztalék fizettessék, 300.00 k. a rendkívüli tartalékalap javára fordittassék, 256,216.58 k. pedig uj számlára vitessék át.

A felügyelő bizottság tagjaiul ujból megválasztattak: Szirmai György gróf, Brózsa Alajos, Láng Ernő és Szalay Ödön. A közgyűlést követő igazgatósági ülésen elnökké Kornfeld Zsigmond és alelnökké Harkányi János báró ismét megválasztattak.