Törökországba szökött eszéki mészáros

Eszéken nagy feltűnést kelt a város egyik tekintélyes polgárának, Steiger István mészárosnak szökése. Háromszázezer korona adósságot hagyott hátra és Márczius 17-ikén utazott el.

Veje harmadnapra levelet kapott tőle Szabadkáról, a melyben megírja, hogy zilált vagyoni viszonyai miatt nem tér többé vissza Eszékre. Azt hiszik, hogy Törökországba szökött.

Steiger rendkívül gazdag ember hírében állott, de úgy látszik, szerencsétlen spekulácziókkal elvesztette a vagyonát. Kereskedelmi tanácsos volt és több más tiszteleti állást töltött be. Korlátlan hivatala volt, a melyet bőven kihasznált.

Még szökése előtt való napon egy özvegy asszonytól, a kinek már tízezer koronával tartozott, újabb négyezer koronát vett kölcsön. Bukásában érdekelve van minden eszéki intézet és kereskedő, a kivel összeköttetésben állott.

Néhány embert tönkretett a veszteség, a melyet Steiger szökésével szenvedett. Jómódú sógora most tárgyal a hitelezőkkel s ez a magyarázata annak, hogy bűnvádi följelentést még nem tettek ellene.

Harmincz évig lakott Eszéken és most derült ki, hogy nem Istvánnak, hanem Keresztélynek hívják. Minthogy marhahussal Steiger látta el az egész várost, Eszéken most hushiány van.