A kerékpáripar alkonya?

A kerékpáripar Németországban rohamosan hanyatlik. Tanuság erre a legutolsó 4 évben alapitott berlini nagy kerékpárgyárak, amelyeknek egyharmada már csődbe jutott. Más gyárak, amelyek eddigi üzletágaik közé a kerékpárgyártást fölvették, utóbbival kereslet hiányából fölhagytak.

A még működő kerékpárgyárak tetemesen reducált üzemmel dolgoznak minden eredmény nélkül. Hasonló módon megcsappant a kerékpárkereskedők száma is, két év óta számuk felére csökkent, mert olyan kereskedők, akik csupán kerékpár eladásával foglalkoztak, a jóval kisebb forgalom mellett nem prosperálhattak.


Kerékpár és billiárd


Francziaországban a kerékpározás gyarapodása a teke-asztalok (billiárd) számát tetemesen megapasztotta. A múlt évben Párisban 1400 darabbal fogyott meg a billiárdok száma. Még nagyobb a fogyatkozás a vidéki városokban. A férfi lakosság háromnegyed része tekézés helyett a kerékpár sportját űzi.


Kerékpárgyártás Franciaországban


A kerékpár gyártása hat év óta különösen Francziaországban négyszáz százalékkel emelkedett, de a kereslet folytonos csökkenése azt mutatja, hogy a kerékpározók száma újabban nagyon megcsappant. Ezenkívül a kerékpározás a városokból mindinkább a vidékre vonul vissza.