Tolvaj herczegi pár

Madrid közelében letartóztatták Vrede Adolf herczeget és feleségét, mert a meklenburgi, banedovi kastélyukban elsőrangu szállóktól ellopott ezüstneműt találtak.

A nagy feltűnést keltő ügyben, mint Svarinból jelentik, fordulat történt. Madridból oda érkezett távirati jelentés szerint ugyanis, a madridi bíróság Vrede herczeget és feleségét több óra hosszat vallatta, azután a herczegi párt szabadon bocsátotta. A szabadon bocsátás okát még nem tudják. 

Berlinből pedig azt táviratozzák, hogy Glase Vilmos szolgát, a ki a herczegi párt följelentette, zsarolás miatt letartóztatták. Glase Vilmos ugyanis állítólag még a följelentés előtt levelet írt a herczegi párnak s a levélben följelentéssel fenyegetődzött. A leveleket e szavakkal fejezte be: * Mi lenne, ha ötvenezer márkát ajándékozna a szegényeknek?*

Glase kijelentette, hogy mikor a levelet megírta, már több berlini szállót értesített a lopásról. Az elbocsátott szolga vallomása szerint a herczegnő maga volt a kleptomániás, de oly hatása volt a környezetére, hogy férje és háztársának vezetője is segítettek neki a lopásban.

A herczegnő nemcsak azokban a szállókban lopott, a hol lakott, hanem mindenütt, a hová betért, hogy valamit egyék.