Az úszóversenyek nyári sorozata

Az úszóversenyek nyári sorozata a Balaton UE. versenyével megkezdődött. Az első nap mindjárt nagy meglepetést hozott. Halmay Zoltán, aki a legutóbbi olimpiai versenyen két világbajnokságot nyert, másodiknak érkezett be a 220 yardos bajnokságban Kiss Géza mögött.

Kiss által elért idő, mely 1 mp.-cel rosszabb csak mint Halmay rekordra, azért ne téveszszen meg senkit, mert Halmay a 2 p. 49 mp.-es rekordját a városligeti tóban, míg Kiss mostani 2 p. 50 mp.-es idejét a Császárfürdő uszodájában érte el 5 fordulóval. Kiss gyönyörűen magyar tempókkal uszta végig a távot.

Két dolog ötlik szemünkbe ez eseményből kifolyólag. Az egyik az, hogy lehet valaki elsőrendű klasszis bár, tréning nélkül nem boldogulhat. Kiss pedig bebizonyította, hogy nem csak kitűnő hosszutávuszó, hanem a rövid távokon is elsőrangu.

Halmay ellenfél nélkül állónak képzelte magát; csak így magyarázható készületlensége, melylyel a bajnokságra kiállt. Kiváncsian várjuk ezek után e két kiváló uszónak szereplését a bécsi Kaiserpreisben, ahol reméljük mindketten legjobb tudásukkal fognak résztvenni.

A másik meglepetés Váczi Imre győzelme az 1/4 angolos junior versenyben. Váczi csaknem az egész távot melltempóval uszta meg és a versenyt legalább 20 méterrel könnyen nyerte meg. Az idő azonban, amely alatt a versenyt meguszta, jóval elmaradt az utóbbi években ugyanezen távon elért eredmények mögött.

A szépen sikerült versenyt elrontotta a verseny utolsó száma, a vizipoló mérkőzés a Balaton és OTE. között. A Balaton bajnoki csapatából csak 3 játékos játszott, egyik ezek között is csak a helyszínen ugrott be, ennek dacára a csapat fölénye szemmel látható volt, amit az OTE. erőszakos játékával iparkodott ellensulyozni.

A játék 2:1 arányban állott a Balaton javára, amikor félbeszakították, mert a Balaton egyik játékosát az óbudaiak annyira megdolgozták, hogy eszméletlen állapotban kellett a vízből kihuzni. A mérkőzés fölött külömben a MASz. fog dönteni, ahová elbírálás végett az ügyet beterjesztik.