Üldözés a tetőn

Egy Mayer nevű cserépfedőt négy hónapra elítélte a bíróság. A cserepes azonban nem volt hajlandó büntetését kitölteni és heteken keresztül ügyesen bujkált a rendőrség elől.

Tegnapelőtt a rendőrség épen akkor toppant eléje, a mikor sógorával és apósával együtt egy emeletes ház tetején dolgozott.

A rendőrök fölszólították Mayert, hogy menjen le a háztetőről és kövesse őket. A rendőrök ekkor erősítésért telefonáltak. Nem sokára egy szakasz rendőr érkezett a ház elé. A rendőrök fölmentek a háztetőre és körülfogták a cserepest.

Mayert azonban így sem tudták elfogni, mert a csökönyös ember kijelentette, hogy a ki közeledik hozzá, azt letaszítja a háztetőről. Az egyik őrmester mégis bátorságot vett s felvont revolverrel közeledett a cserepeshez, ez azonban felkapott egy meszes vedret és tartalmát rá akarta önteni az őrmesterre.

A rendőrök végre is kénytelenek voltak a tűzoltókért telefonálni. Mire azonban a tűzoltók megérkeztek, a cserepező is meggondolta a dolgot, önként leszállt a háztetőről s ellenállás nélkül megkötöztette magát.

A háztetőn lefolyt nem mindennapi látványosság természetesen óriási csődületet támasztott s a nagyszámú közönség kíváncsian leste az eset kimenetelét.