Meggyilkolt városi képviselő

Nagykikinda egy legtehetősebb gazdáját, Karancsev István városi képviselőt augusztus 28-án éjjel 11 óra tájban az ablakon keresztül saját ágyában agyonlőtték.

Karancsev lakása csukott üvegfolyosóján szokott aludni. A gyilkos söréttel töltött fegyverrel az üvegtáblán keresztül belőtt az ablak mellett közvetlenül álló ágyban fekvő Karancsevre és a fegyver teljes töltése az áldozat gyomrába hatolt.

Karancsev mielőtt meghalt, még ennyit tudott mondani:  Az enyémek öltek meg. Tácza ölt meg. Hogy ki lehet a tettes, azt a nyomozás még eddig nem derítette ki, mert az udvaron sehol semmi nyom nem árulja el a tettes behatolását és onnan való eltávozását. A kapu is zárva volt.

Az a Tácza nevű egyén, a kit említett Karancsev, egész az utóbbi napokig csősz volt a szőllőjében és két nappal előbb kergette el. Vlachovits Táczának hívják és Karlován lakik.

Táczát a csendőrség még az éjjel Karlován fölkereste és elfogta. Töpörödött öreg ember, a ki mitsem akar tudnia az esetről.

A gyilkosság ügyében a nyomozást Tarkovits János helyettes rendőrkapitány vezeti, a ki, mint tegnap jelentettük, az áldozat két unokaöcscsében, Karancsev Vladimirban és Karancsev Milánban látja a gyilkosokat. A két fiatalembert még tegnap letartóztatták.

A törvényszéki bonczolást tegnap ejtették meg; megállapították, hogy a lövés vadászfegyverből ered és rögtöni halált okozó volt. A foglyokat átkísérték az ügyészségi fogházba. A vizsgálóbíró kihallgatta a letartóztatott Karancsev testvéreket, de ezek tudni sem akartak a gyilkosságról.