A siófoki országos lawn-tennis verseny

A nevezések igen szépen sikerültek. Jobb játszóink Tóth Edét kivéve mind beneveztek. Örömmel láttuk, hogy a vidékiek közül is beneveztek többen: a bajnokira Ivánka László az ipolysági bajnok és Mihalkovits János győri játszók. A BBTE.-t Nagy Uzor és Helvey Géza, a MAC.-ot Szigethy Dezső, a MAFC.-ot Báron Sándor és Virány testvérek képviselték. A BLC. tagjai közül Zsigmondy Gábor, Schmid Ödön és Segner Pál neveztek be és vettek részt.

A férfi bajnoki verseny eredménye előrelátható volt, bár Segner Pálnak az egész versenyben egyetlen komoly ellenfele Schmidt Ödön a második fordulóban nem könnyén engedett.

A női egyes bajnokság – sajnos – csak Madarász Margit és Cséry Katica közötti match-é törpült, amelynek eredményével mindenki eleve tisztában volt.

A férfi páros versenyben két játszónk, Schmid és Segner, Szigeti és Nagy Uzorral került össze. Viharos tetszésnyilvánítások kísérték a játszók mesteri mérkőzését. Általános meglepetésre azonban a Baron – Ivánka parttól kikaptak, mire e versenyt Ángyán – Zsigmondy aránylag könnyen nyerték meg.

A vegyes páros versenyben szép és biztos játékkal győztek,  Cséry Katica és Schmid Ödön.
Nagy elismeréssel tartozunk a verseny rendezőségének, amiért a gyermekversenyeket is felvette egy országos verseny keretébe.

Segner, a Balaton első bajnoka jelenleg legjobb játszónk, ki felette áll összes versenyzőinknek. Egyetlen, de nagy hibája, hogy u. n. magyar tréninget folytat: azaz nem tartja be a tréning szabályokat még a versenyek alatt sem.

Már pedig egy erős tenisz mérkőzés olyannyira igénybeveszi a versenyző teljes szervezetét, hogy annak a testi és lelki fáradtságnak a kipihenésére nem elegendő az a pár órai hajnali alvás, amelylyel a mi versenyzőink egyike, másika, pl. a siófoki versenyek alatt beértve. Lehetetlen hogy teljes képességét kifejthesse egy szigorú versenyben az, ki előző éjjel hajnalig tánczolt, borozgatott, kártyázott és dohányzott.

Ebben a hibában pedig a mi versenyzőink sajnos majdnem valamennyien szenvednek. Álszégyen tartja ott hajnalig a különben komoly versenyzőt is, ha ellenfele is ott mulat. Sehol s széles világon nem találnak olyan versenyzőt, ki versenyek alatt se tartsa meg a tréning legelemibb szabályait.