Nagy vasúti szerencsétlenség

A francziaországi epernoni vasuti állomáson október 14-én nagy szerencsétlenség történt. Egy személyvonat a pályaudvar előtt állott, hogy az ép akkor induló gyorsvonat távozásást megvárja. Közben egy mozdony teljes erővel nekiment a személyvonatnak.

Az összeütközés következtében kilencz személy életét vesztette és tizenhét megsebesült, közülük kettő sulyosan. Számos utas kisebb sérüléseket szenvedett.

A szerencsétlenség következőleg történt: a Brest felől jövő vonat nagy késést szenvedett és ez okból mintegy 150 méternyire az állomás előtt letért a fővágányról, hogy a Páris felől jövő gyorsvonat elhaladhasson.

A mikor a gyorsvonat elhaladt, a bresti vonat ismét a fővágányra robogott, a melyet a mozdonyvezető már szabadnak hitt. Abban a perczben, a mikor a vonat átjárón haladt át, egy rendező-mozdony egyenesen neki ment egy harmadik osztályu kocsinak, mely sajátságos módon alig sérült meg.

A következő első és másodosztályu fülkékből álló kocsi azonban pozorjává tört és csak teteje maradt meg. A halottak száma tiz és a sebesültek közül négynek az állapota életveszélyes.